Ik werk ook op bestelling!
Heb je interesse in een product? Neem dan contact met mij op!
Mail naar deborahhaakt(apestaartje)gmail.com

vrijdag 8 maart 2013

Labellohoesjes + Barbie tas patroon

Een tijdje geleden had ik een bestelling van een vriendin gekregen die voor zichzelf en de halve familie + schoonfamilie graag een labellohoesje wilde.
Ik ging dus lekker aan de slag.

Zij wilde zelf graag liever een hoesje voor haar vaseline. Ik had HIER eens een envelopje gevonden, gehaakt van een granny square. Hier heb ik mijn vaseline-hoesje op gebaseerd.
Ik heb heel simpel een leuke granny gehaakt en daarna drie punten bij elkaar gehouden en de naden met vasten aan elkaar gehaakt. Het resultaat vind ik erg leuk!


De volgende variatie in de labellohoesjes-opdacht was dat ik één hoesje voor lipfinity moest haken.
Ik ben niet zo'n make-up-kenner, dus ik had de maten gevraagd van één lipfinity. Bleek later dat je lipfinity altijd in twee lagen aanbrengt en je dus twee van die dingen bij je moet hebben.
Het gevolg: een lipfinity hoesje voor één lipfinity. Ik weet nog niet wat ik daarmee ga doen, maar ik vind er vast iets op en anders haal ik het maar weer uit.

Ik wist niet hoe groot het hoesje voor twee lipfinity's moest worden, dus ik ben heel brutaal naar Hartendief, de winkel aan de overkant gegaan om te vragen of ik misschien een pakje lipfinity van ze mocht lenen. En dat mocht!!
Dus snel een hoesje gehaakt voor de twee lipfinity's.

Het was nog lastig om de breedte van de bodem precies goed te maken. De eerste keer werd hij dan ook toch net iets te strak. Maar ik had geen zin om dat weer uit te halen, dus dat is nu een Barbie tas geworden! Onderaan dit bericht vind je het patroon van de tas.

Hier wordt de tas even geshowd door Zusje (een stripfiguurtje van Gerrit de Jager).
Dit popje heeft de moeder van een vriendin ooit gebreid voor mijn verjaardag.
Wie had toen gedacht dat ik nu zelf zo crea-bea zou zijn...


Het hoesje voor de lipfinity is vervolgens met een iets bredere bodem dan de Barbie tas toch gelukt!Het patroon van de Barbie tas:
Stap 1: Haak 8 lossen.
Stap 2: Haak 2 vasten in de tweede losse vanaf de haaknaald, haak vervolgens 1 vaste in elke volgende losse tot je aan het eind van de reeks lossen bent. Haak dan aan de andere kant van de lossen verder, zonder je werk te keren. Haak in de eerste losse 2 vasten en in de volgende lossen een vaste (Haak in een spiraal). (16)
Haak vervolgens 1 vaste in elke vaste rondom, tot je je tas hoog genoeg vind. Het is ook leuk om er een gekleurde streep in te maken. Stop wanneer je aan de zijkant van je tas bent.
Haak dan 3 vasten, 10 lossen, 5 vasten, 10 lossen, 6 vasten, 10 vasten in de boog van lossen, 4 vasten, 10 vasten in de boog van lossen, 4 vasten en eindig met een halve vaste.
4 opmerkingen:

 1. Leuk allemaal! Die labello-hoesjes zijn wel in trek, ik had er eens een paar mee naar een markt, die waren zo weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke hoesjes :) begint een beetje een hype te worden leuk leuk! Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk en ik ben op zoek naar een hoesje voor de lipfinity. Heb je het patroon toevallig of wil je er 1 haken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjolein, ik heb geen idee of ik dat patroontje nog ergens heb liggen. Ik zal volgende week voor je kijken!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...