Ik werk ook op bestelling!
Heb je interesse in een product? Neem dan contact met mij op!
Mail naar deborahhaakt(apestaartje)gmail.com

zondag 11 januari 2015

Kiekebèèèèhhhh!

Sinds een tijdje verplicht ik mijzelf weer elke week woensdag naar het crea-café bij mij in de buurt te gaan, om verplicht een avond te haken en verder even helemaal aan niets te denken.
In de Kerstvakantie vond ik een zakje met twee bolletjes wol op mijn kamer, dat ik al totaal vergeten was. Het waren twee bolletjes pluizig garen dat ik een hele tijd geleden al gekocht heb om een keer een schaapje mee te haken. Hoog tijd dus om daar eens mee te beginnen, dus dat deed ik afgelopen woensdag.

Via internet vond ik een heel leuk patroontje van een schaapje. Helaas was het Spaans en ik heb nog nooit iets gehaakt van een Spaans patroontje. Ik wilde het toch maar proberen.
IJverig (en zonder verder te kijken dan mijn neus lang is) ging ik aan het werk met het Spaanse patroontje. Lang leve google translate bij de stukken tekst, waar ik natuurlijk niets van snapte.
Toen ik later nog eens op internet op zoek ging naar patroontjes, stuitte ik op de website waar het patroontje op stond, en wat bleek? Ja hoor, het was er ook gewoon in het Engels!

Aangekomen bij het haken van het gezichtje, heb ik het denk ik wel 10 keer opnieuw gehaakt, uitgehaald, weer opnieuw gehaakt, weer uitgehaald.... Ik kwam er helemaal niet uit!
Tot ruzie met mijn moeder aan toe (over het patroontje), bleef ik het maar proberen, uittekenen, nogmaals proberen...

Uiteindelijk was ik het zo zat, dat ik ergens anders een patroontje opgezocht heb over het haken van een ovaal. Op deze blog van Annys vond ik een geschikt patroontje.
Ik ben gestart met het haken van 7 lossen in plaats van 12, omdat het hoofdje anders te breed zou worden. Waar in het patroontje staat dat je 10v moet haken, haakte ik er hierdoor 4.

Ik zag er erg tegenop om met het pluizige garen te gaan haken, omdat ik al van anderen gehoofd had dat je de steken niet meer zou kunnen zien. Ik heb hiervoor slechts één keer met een ander soort pluizig garen gewerkt, maar daarbij kon ik de steken nog wel zien.
Ik heb tijdens het haken de toeren goed bijgehouden en ook de steken geteld. Het lukte mij best goed om gewoon in de steken in te steken, ook al kon ik ze niet heel goed zien, met voelen kwam ik ook al een heel eind! Hier en daar heb ik ongetwijfeld een aantal steken fout gedaan, maar dat zie je toch niet!
Mijn schaapje is iets korter en breder geworden het schaapje van het patroontje, maar eigenlijk vind ik dat wel schattig!
Bèèèèhhh!


8 opmerkingen:

 1. Nou daar zie je niks van hoor! Het schaapje is super leuk geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap haakwerk. Het schaapje is schattig geworden.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lief schaapje!!!
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dank je wel voor jullie lieve reacties :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk schaapje! Ik heb hier ook pluizig garen liggen.. Maar durf de uitdaging nog niet aan :p zal voor binnen een maandje ofzo eens zijn :)

  Liefs Julie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het garen dus ook al ontzettend lang liggen, maar het valt echt 100% mee! Eigenlijk zou ik er zo nog een haken!

   Verwijderen
  2. Hmm misschien moet ik er dan toch maar eentje proberen .. Ik zal het op mn blogje zetten als het gelukt is! Neem gerust eens een kijkje :)
   Xx

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...